Arvid
- han pratar mycket
- härmar
- han äter själv
- ha börjat snacka om cania *scania olv* volvo..
- han 2bästa vänner e offa, affa *moffa *faffa
- vill vara ute mycket och hela tiden
- han har börjat sova lite mera och längre, nästan 1.5- 2h om dagen :)
nästa vecka ska vi till rdg så får se längden och vikten :)) han e tung, och byxorna börjar bli för korta så han har nog växt..
idag
- jobbat
- skadat tummen
- julfeeling
- chef över disco
- väntar på jul ledigt
och så har det snöat hela dagen (nästan)
lucka nr 3...
Julens goda cheesecake som inte behöver gräddas i ugn smakar apelsin och pepparkaka
10 bitar
Ingredienser
Pepparkakscheesecake
100 g | digestivekex |
---|---|
100 g | pepparkakor |
100 g | smör |
500 g | kesella |
5 st | gelatinblad |
rivet skal av en apelsin | |
2 dl | socker |
3 dl | grädde |
(fikon, granatäpple, ananas) |
Tillagning
Smält smöret. Krossa eller mixa digestivekex och pepparkakor till fina smulor och blanda med s degen i en form med löstagbar kant (22–24 cm).
2 Blötlägg gelatinet. Blanda kesella med apelsinskal och socker. Vispa grädden.
3 Krama ur gelatinet och smält försiktigt på svag värme med 1/4 av kesellablandningen. Vispa ner gelatinblandningen i resten av kesellan.
4 Rör med lätt hand ner grädden i kesellablandningen och häll i formen. Låt stelna i kyl. Dekorera med valfria frukter.
denna skall fixas i år hemma och på Café..
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar