söndag 2 december 2012

första advent


första advent kom och gick, och nu så e Arvid riktigt på topp alla gånger vi sätter oss vi bordet så ska jjus på :) *ljuset.. så vi har oss en liten påminnare. 

igår gick det riktigt bra på jobbet, snälla och lugna killar och flickor, och ja hade riktigt kul fick skratta ända från magen och det var en super nice kväll, fick mig en liten lilla juls klapp av dJ E en skiva till min bil :D thank you..
idag har vi inte gjort något stora grejjer, bytt ytterdörr, fixat fram lite mera lyktor till gården, och nu väntar ja att bocken och dörrkransen ska bli fixad, och sen tog vi en tripp till lappfjärd, via skrattnäs och titta på "gården" och faktist så fick ja en ideé hoppas min <3 vän kan fixa, och så har ja mina små granar som ska hem från skogen, tyckte det var lite kalt att besöka skogen idag, men ska det bli varmare i morgon? tror inte..

nu fortsätter söndasmyset ;)








Min lycka nr 2 innehåller mina special köttbullar :) vem har inte köttbullar ti julbordet?


Kryddiga köttbullar

Ingredienser
500 gblandfärs
1 dlmjölk
0,5 dlströbröd
1 tsksalt
2 krmsvartpeppar
1 tskspiskummin
0,5 dlpersilja, hackad
2 stvitlökklyfta, pressad
1 stgul lök, liten
1 msksmör
1 stägg
2 mskolja, till steking

Tillagning

1. Blanda mjölk, ströbröd, salt, peppar, kummin, persilja och vitlök i en bunke.
2. Finhacka löken och fräs den mjuk och glansig i smör.
3. Blanda färsen väl med det svällda ströbrödet, löken och ägget.
4. Rulla köttbullar och lägg dem på oljade tallrikar.
5. Hetta upp en stekpanna, bryn snabbt olja med smör och för ner en omgång köttbullar i pannan. Skaka och vrid pannan över god värme så att köttbullarna rullar och blir brynta runtom och genomstekta.
6. Kyl de färdiga köttbullarna, de håller sig i kylen ca 5 dagar, frys annars in dem. Värm inför servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar