gick på förebbyggarna/cafe alberts möte, och det var ett intressant möte och vill säja mina arbetskamrater e det besta jag har :)
idag har vi haft en städdag hemma och busungen har fått spenderat dagen med sin moster och där sussade han 2.5 h.. tänk va moster kan :) och dom har haft jätte kul och imorgon får moster hämta han på dagis, han e nog lyckligast i hela värden som har sina mostrar fastrar morbror och andra snälla vänner i sitt liv, och inte minst så vi är överlyckliga ti ha er oss i vårt liv alla...
sen vad vi ut på något lite snoknings runda via pjälax å nesby levde till och skrattade så tårarna sprutade med I... :) varför leva ett tråkigt lessamt liv då ja kan leva hårt :))
i lucka nr 4.... så den finns detta...
Gravad lax
Gravad lax kan man göra själv. Det är inte alls svårt och kräver inte mycket jobb men det det tar några dagar
Ingredienser:
- 1 kg benfri lax
- 4 msk strösocker
- 3 msk salt
- 1 tsk vitpepparkorn
- 100 g grovt skuren dill (även stjälkarna)
Gör så här:
Krossa vitpepparkornen i en mortel. Blanda ihop med socker och salt.
Strö hälften av blandningen på botten av en form. Strö över en näve dill. Lägg på laxen med skinnsidan neråt. Strö resten av blandningen ovanpå och gnid in den med resten dillen.
Sätt på plastfolie och ställ in i kylen och låt stå minst 2 dygn. Vänd laxen några gånger under tiden.
Skär i tunna skivor. Servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar