nu har vi no snart julefriid i vårt hus, nu ha alla paketter blivit inslagna och tomteverkstaden bortstädat tills nästa år, så det känns ju skönt, Arvids pakett finns under granen eller brevid granen fö de e så stoort så det ryms inte under :D så den får han öppna på julaftons morgonen så kanske mamma får stå i fred och koka och trixa i köket.
skinkan e in ugnen och här väntar vi me snåålvattnet, och får provsmaka den me den goooda konjakssenapen som min vänn I hittade åt mig på Lidl så hon köpte och kom hem med den åt mig vilken underbar själ hon har <3...
Nu testar vi en ny grejj Arvid i eget rum med hans scanior på väggen och sina alla 3 råttor :) och han sover så gott, inte ett endast piip så inatt får vi sooova gott alla hoppas ja..
lucka nr 23
Pepparkaksmuffins
100
g
smör
2.5 dl farinsocker
2 st ägg
1.5 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Pepparkakskrydda 1 msk kanel, malen
1 tsk kryddnejlika, malen
1 tsk malen ingefära
Cream cheese frosting 200 g vit choklad
200 g philadelphiaost
2.5 dl farinsocker
2 st ägg
1.5 dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Pepparkakskrydda 1 msk kanel, malen
1 tsk kryddnejlika, malen
1 tsk malen ingefära
Cream cheese frosting 200 g vit choklad
200 g philadelphiaost
Gör så här
1.
Pepparkaksmuffins
Sätt ugnen på 225 grader.Vispa smör och socker riktigt pösigt med elvisp. Rör ner äggen, ett i sänder.
Sätt ugnen på 225 grader.Vispa smör och socker riktigt pösigt med elvisp. Rör ner äggen, ett i sänder.
2.
Rör ner gräddfil.
3.
Blanda mjölet med pepparkakskryddor och bikarbonat.
4.
Placera muffinsformar på en plåt eller i
en muffinsplåt. Fördela smeten i muffinsformarna och grädda dina
pepparkaksmuffins i ca 10 min.
5.
Frosting till pepparkaksmuffins
Hacka vit choklad, smält den i ett vattenbad och låt svalna.
Hacka vit choklad, smält den i ett vattenbad och låt svalna.
6.
Rör ihop färskost och vit choklad till
en krämig frosting. Låt den stelna något i kyl eller frys.
7.
Toppa dina pepparkaksmuffins med cream cheese frosting.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar